[Edited:] Deleting some items in a collection appears to delete all of them

A place for users to ask each other questions, make suggestions, and discuss Bookends.
Post Reply
alanterra
Posts: 68
Joined: Wed Dec 20, 2017 4:55 pm

[Edited:] Deleting some items in a collection appears to delete all of them

Post by alanterra » Tue Jan 22, 2019 6:12 pm

[See note at end, this is an incorrect description of a bug]

I am trying to find all items in a collection that do not meet a certain criterion, and it isn't working. This appears to be a general bug in static collections: if you filter a collection by a criterion, select all, delete those items, you actually end up deleting all the items in the collection.

Here is a recipe for demonstrating it

Put a bunch of items into a collection (I put in 20 items)
Go to the filter and choose a criterion that selects some but not all the items (I used Date: 200)
Select all (⌘A) and delete, you will get a dialog that says "Delete N references from Group?"
Screen Shot 2019-01-22 at 14.00.07.png
Screen Shot 2019-01-22 at 14.00.07.png (152.17 KiB) Viewed 321 times
Say OK, and clear the filter -- the collection is empty!
Last edited by alanterra on Wed Jan 23, 2019 10:55 am, edited 1 time in total.

Jon
Site Admin
Posts: 8204
Joined: Tue Jul 13, 2004 6:27 pm
Location: Bethesda, MD
Contact:

Re: Deleting some items in a collection actually deletes all of them

Post by Jon » Tue Jan 22, 2019 7:39 pm

I can't reproduce that. Please Rebuild your library. If you still see this problem please contact tech support directly, and include screen snaps of what you're doing.

Jon
Sonny Software

alanterra
Posts: 68
Joined: Wed Dec 20, 2017 4:55 pm

Re: Deleting some items in a collection actually deletes all of them

Post by alanterra » Wed Jan 23, 2019 1:56 am

I will. Thx

alanterra
Posts: 68
Joined: Wed Dec 20, 2017 4:55 pm

Re: Deleting some items in a collection actually deletes all of them

Post by alanterra » Wed Jan 23, 2019 10:54 am

I just sent you an email with the details. But to clear things up on the forum, the problem is not what I described here. It seems that clicking on the "Circle-X" in the filter does not immediately clear the filter under some circumstances, but this is just a (rare?) display error, not an error of program logic.

Post Reply